Categories
Blogging

Viața Și Cariera Lui Ricardo Kaká

Ricardo Izecson dos Santos Leite, cunoscut sub numele de Kaká sau Ricardo Kaká este un fotbalist profesionist Brazilian, nascut de 22 aprilie 1982, care joaca ca mijlocas ofensiv la clubul Orlando City liga Major de fotbal si la echipa nationala a Braziliei.

Kaká si-a inceput cariera de fotbalist la varsta de opt ani, cand a inceput sa joace pentru un club local. La acea vreme, el a jucat, de asemenea, tenis. La varsta de 15 ani a semna primul sau contract cu un club profesionist, Sao Paulo si s-a concentrate doar pe fotbal.

In anul 2003 s-a alaturat echipei Milano pentru un salariu de 8,5 milioane de €. La Milano, Kaká a castigat un titlul din Seria A și Liga Campionilor UEFA, iar în 2007 a primit de la FIFA premiul de jucator al anului și premiul Ballon d’Or. Dupa succesul lui Milano, Kaká s-a mutat la echipa de fotbal Real Madrid pentru o taxa de transfer de 65 de milioane €.

La momentul respectiv, aceasta a fost cea de a doua cea mai mare taxa de transfer (în euro) vreodata, in spatele fiind doar onorariul de 75 de milioane € al lui Zinedine Zidane. Dupa patru sezoane in Spania, el a revenit la Milano, in 2013. El a debutat pentru echipa nationala a Braziliei in 2002 și a fost selectat pentru echipa ce mergea la Cupa Mondială in acel an, precum si in turneele din 2006 și 2010.

In plus fata de contributiile sale pe teren, este cunoscut pentru munca sa umanitara. In anul 2004, pana la data numirii sale, el a devenit cel mai tânăr ambasador al Programului Alimentar Mondial al ONU. Pentru contribuțiile sale pe si in afara terenului, Kaká a fost numit in revista Time, intre primi 100 cei mai influenți oameni din lume în 2008 și 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *