Categories
Divertisment

Urzeala tronurilor

Urzeala tronurilor (“Games of Thrones”), serialul de televiziune care ţine lumea întreagă cu sufletul la gură din aprilie 2011, este o adaptare după fantezia medievală a lui George R.R. Martin, autorul cărţilor din seria “Cântec de gheaţă si foc” traduse în 45 de limbi, inclusiv în limba româna.

Casey Bloys, conducatorul reţelei de programe HBO, într-o declaraţie dată sâmbătă, 30 iulie 2016, a mărturisit că el ar dori să se realizeze 10 sezoane, însă filmul nu va avea decat 8, din care 6 deja au fost filmate şi difuzate.

Sezonul 7 va include doar 7 episoade, filmările începând din vara lui 2016, difuzarea fiind programată pentru vara din 2017, iar al optulea urmând să fie şi ultimul, neştiindu-se încă numarul de episoade din acesta.

Într-o lume imaginară foarte asemănătoare cu Evul Mediu din istoria cunoscută a umanităţii, într-o geografie la fel de imaginară (există şi o hartă precisă a lumii din film), mai multe familii nobile (Stark, Lannister, Baratheon Tergaryen) se luptă pentru ocuparea tronului de Fier din Westeros.

Prima serie a scos în prim plan familia Stark, cea care deţinea supremaţia în recele Nord, apoi lucrurile se complică, familia se destramă, e înlaturată din Nord din cauza conflictului cu familia Lannister. Se porneşte războiul celor patru regi, şi abia în sezonul 6 Casa Stark a reuşit să-şi reia castelul din Winterfell.

În al doilea rând, se urmăreşte evoluţia unui personaj feminin puternic, fiică de rege cu puteri ieşite din comun, Daenerys Targaryen (“mama dragonilor”), ce intenţionează să preia Tronul de Fier. În acelasi timp, se urmăreşte şi ceea ce se întâmplă la “Zid”, la Nordul Westerosului, graniţa cu Ceilalţi, “Umblătorii albi”.

Deşi din atmosfera medievală sunt nelipsite cruzimile cumplite, de neimaginat, fanii sunt din ce în ce mai mulţi şi mai pasionaţi. Există articole, emisiuni, bloguri, forumuri care speculează pe marginea subiectului, filosofii întregi despre ce va urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *