Categories
Tehnologie

Terminale portabile/mobile de ultimă generație: avantaje și beneficii pentru afaceri

Terminalele portabile sunt dispozitive de ultima generatie de mare ajutor in gestionarea activitatii dintr-un magazin, depozit sau magazie. Acestea au o sfera mare de aplicabilitate, putand fi folosite in numeroase industrii si domenii de activitate, precum retail, logistica, productie si administratie publica. Concret, astfel de dispozitive pot fi deosebit de eficiente in urmatoarele situatii:

  • in magazia si depozitele unitatilor comerciale;
  • pentru realizarea inventarelor;
  • pentru verificarea si actualizarea preturilor;
  • comunicari in magazin prin aplicatiile de voce;
  • monitorizare;
  • colectarea datelor;
  • teste de siguranta;
  • inspectii/operatiuni de intretinere.

Beneficiile utilizarii sistemelor de terminale portabile/mobile

Folosirea unui terminal mobil aduce numeroase avantaje afacerii, mai ales in ceea ce priveste cresterea eficientei diferitelor operatiuni din magazin:

Performanta

Terminalele portabile de ultima generatie au in dotarea motoare de scanare performante, capabile sa scaneze fara probleme chiar si codurile de bare deteriorate, uzate sau murdare. De asemenea, majoritatea dispun de posibilitatea de a fi folosite de la distanta.

Design practic si robust

Pentru un plus de utilitate si durata mare de viata, echipamentele sunt construite pentru a rezista si functiona in numeroase situatii: temperaturi scazute sau crescute (de regula operarea se poate face intre -20 de grade si 50 de grade Celsius, insa datele difera de la un model la altul), rezista la cazaturi si socuri, sunt protejate de patrunderea accidentala a apei. De altfel, modelele performante pot fi utilizate chiar si in ploaie.

Modalitati de comunicare rapida

In afaceri este nevoie de transfer rapid de date si informatii. Prin urmare, modelele moderne de terminale portabile/mobile sunt dotate cu multiple posibilitati de comunicare wireless in timp util: 3G, Bluetooth, Wi-fi.

Numeroase functii suplimentare

Gratie tehnologiei moderne, experienta folosirii unui terminal portabil poate fi extrem de comoda si simpla, intrucat multe dintre modelele de pe piata sunt dotate cu functii suplimentare extrem de utile. Printre acestea captarea automatizata a datelor face posibila captura simultana a codurilor de bare, numerelor de telefon, textului si imaginilor, acest lucru permitand desfasurarea mai rapida a operatiunilor realizate cu ajutorul terminalului. Alte functii posibile includ: touchscreen, vizualizare inteligenta, sisteme de operare avansate, motor de scanare integrat, camera foto cu focalizare automata, GPS etc.

Teminalele portabile sunt o solutie necesara pentru un bun management intr-o gama extinsa de afaceri, pentru colectarea datelor, prelucrare si inventariere. Modelele moderne sunt imbogatite cu numeroase functii care extind utilizarea aparatelor, complexitatea si performanta dispozitivelor reflectandu-se si in pretul mai piperat al unor dispozitive de acest tip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *