Categories
Personale

Importanța Cunoașterii La Perfecție A Limbii Române

 

Sa vorbesti corect in limba ta materna pare a fi un exercitiu foarte usor, insa de foarte multe ori realizam ca facem destul de multe greseli atunci cand scriem dar si cand vorbim. Ei bine, pentru acest lucru este nevoie de o rezolvare, deoarece orice roman trebuie sa aiba un vocabular cat mai vast, nu-i asa?

In primul rand trebuie sa citesti cat mai mult, sa citesti orice, indiferent daca iti place sau nu. Ia cat mai multe carti de la biblioteca, si pune-ti cate un deadline pentru fiecare dintre acestea, deoarece astfel vei avea un pariu cu tine insuti. De asemenea, nu citi numai carti, ci si reviste si ziare. Vei regasi stiluri diferite, iar astfel, vei retine cat mai multe aspecte ce tin de dezvoltarea vocabularului personal.

De asemenea, se intampla ca de foarte multe ori sa nu cunosti forma exacta a unui cuvant, sau sa nu ii cunosti intelesul. Pentru o descriere cat mai exacta iti poti cumpara un dex sau, daca preferi cealalta varianta, sa il accesezi online. Trebuie sa stii insa faptul ca fiecare are un avantaj care ii lipseste celuilalt. De exemplu, dex-ul clasic are mai multe informatii, mult mai complexe, iar dex-ul virtual poate fi accesat mult mai rapid si vei putea afla intr-un timp foarte scurt ceea ce doreai sa stii.

Nu lasa la o parte nici faptul ca este esential sa te obisnuiesti sa vorbesti corect. Deoarece suntem obisnuiti cu un limbaj colocvial, atunci cand va trebui sa vorbim intr-un mod mai oficial, ne va fi mult mai dificil. Asadar renunta pe cat se poate la formulele de genul ,,lu’ Laura’’ in loc de Laurei, la ,,ciocolati’’ in loc de ciocolate, si asa mai departe.

Trebuie sa stii ca atata vreme cat vei vorbi si te vei exprima corect, vocea ta va fi mult mai ascultata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *