Categories
Generale

Decorațiune pentru perete hand made

In cazul in care doriti sa va redecorati camera sau vreti doar ceva care sa ii confere o atmosfera speciala, am pus laolata pentru dumneavoastra un ghid care sa va indrume in crearea unei decoratiuni pentru perete uluitoare. Materialele de care aveti nevoie sunt: cercuri din lemn de diferite marimi, vopsea acrilica in diferite culori (va recomandam folosirea a maxim 5 culori, care sa se combine placut, unele cu celelalte), pensule, hartie adeziva albastra, bete rotunde, subtiri din lemn, fierastrau electric, lipici pentru lemn, placa fibrolemnoasa de mare densitate sau o bucata de placaj, ciocan si cuie si agatatoare pentru tablouri.

Incepeti prin a forma diferite modele geometrice pe cercurile din lemn, cu ajutorul hartiei adezive. Asigurati-va ca banda este presata bine, in special la capete pentru o linie continua, uniforma. Pictati aria formata si lasati sa se usuce. Puteti achizitiona materiale pictura de pe website-urile de specialitate. Inlaturati apoi banda adeziva si repetati procesul cu o alta culoare. Puteti folosi cate culori si forme doriti, pentru a obtine modelul favorit. Repetati acest proces pentru toate cercurile, amestecand modelele si culorile in diferite feluri.

Pasul urmator este taierea betelor din lemn. Folosind un fierastrau electric sau manual, taiati marimi diferite din betele de lemn. Aceste bete vor determina cat de departe va sta fiecare cerc de placa principala de lemn pe care vor fi toate conectate. Puteti folosi 3-4 marimi ale betelor pentru a obtine diverse inaltimi.

Dupa ce ati taiat betele, incercati sa le pozitionati in locul unde doriti cercurile. Cu toate ca modelul final poate fi diferit, este important sa aveti o imagine de ansamblu. Asadar, incepeti sa lipiti betele pe spatele fiecarui cerc folosind un adeziv profesional pentru lemn Lasati-le sa se usuce conform instructiunilor de pe tubul de lipici. Daca este necesar, legati sau inclestati cercul si batul impreuna pentru o jumatate de ora si nu fortati incheieturile pentru 24 de ore. Puteti folosi si banda adeziva de hartie pentru a tine obiectele impreuna, cat timp se usuca lipiciul.

Acum atasati agatatoarea in partea de sus a placii principale si intoarceti-o. Dupa ce s-a uscat lipiciul si cercurile sunt atasate betelor, acestea pot fi lipite pe baza de lemn. Evitati lipirea cercurilor de aceeasi inaltime unele langa altele. Pentru mai multa siguranta puteti bate cuie in bete prin spatele tabliei de lemn. Lasati intreaga opera sa se usuce pentru 24 de ore inainte de a o agata pe perete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *