De ce trebuie să fim atenți la orele de somn?

De fiecare data cand vom consulta un medic, sau vom citi articole referitoare la sanatate, vom primi sfaturi legate de o alimentatie sanatoasa si un somn regulat, necesar pentru refacerea organismului dupa ore indelungate de munca.

Lipsei de somn ii sunt asociate foarte multe boli atat de natura fizica, cat si de natura psihica, extrem de periculoase pentru viata noastra. In urma unor cercetari recente cercetatorii si medicii au incercat sa puna in evidenta faptul ca problemele cardiace sunt in stransa legatura cu lipsa unui somn bun. Pentru adulti, sunt necesare minim 7 ore de somn pe noapte, deoarece acestia se confrunta cu o activitate intensa pe parcursul zilei, precum si foarte multe probleme stresante, care le macina putin cate putin organismul, astfel ca odata cu trecerea timpului, problemele de sanatate isi vor face simtita prezenta.

Odata cu lipsa somnului incepe un lant vicios, care continua pana la aparitia afectiunilor grave. Lipsei de somn ii sunt asociate boli precum diabetul si obezitatea, datorita faptului ca o persoana care sufera de afectiuni ale somnului, are insomnii, sau pur si simplu incearca sa se mentina treaza pentru a mai sta cateva minute in plus pe internet sau la televizor, tinde sa manance mai mult si la ore nerecomandate din punct de vedere medical. Astfel acumularea de grasimi, va incepe sa afecteze inima, aparand astfel afectiunile cardiace, care se pot solda intr-un final chiar si cu decesul persoanelor in cauza.

Somnul este de o egala importanta cu o dieta corespunzatoare si cu practicarea de activitati zilnice, deoarece toate aceste lucruri se reflecta intr-o viata echilibrata si sanatoasa, dar mai ales fereste de probleme inima. Medicii ne indruma in aceasta privinta si continua sa promoveze faptul ca oamenii au nevoie de odihna pentru a fi sanatosi si pentru a-si proteja sanatatea cardiaca prin campanii si studii intense.

Daca doriti mai multe sfaturi cu legatura la importanta somnului, cel mai bine ar si sa contactati un medic specializat, sau sa mergeti la medicul de familie, cu siguranta acesta ar cunoaste mai bine unde sa va trimita pentru a vi se raspunde la toate intrebarile pe care le aveti.

Lasă un răspuns