De ce sa te faci medic stomatolog?

Piata Muncii este in continua dezvoltare si schimbare. In ultimii ani au disparut sute de meserii, dar in acelasi timp au fost inlocuite de altele. Acum cativa ani cu siguranta nu se auzea de meserii precum copywriter, web developer sau digital marketer. Totodata, in urmatorii 20 de ani aproximativ 50% din meseriile din ziua de astazi vor disparea, vor fi mari probleme cu locurile de munca, insa se vor dezvolta alte joburi, iar noi trebuie sa fim precauti si sa fim intr-o continua schimbare.

Esti tanar si cauti o meserie care este in zilele noastre la mare cautare si va fi in continuare? Aceea este bininteles cea de medic dentist, iar mai jos ai cateva din motivele care fac din aceasta meserie una de termen lung.

1. Medicii stomatologi le ofera oamenilor unul din cele mai frumoase lucruri, zambetul. Acestia lucreaza zilnic cu pacienti care si-au pierdut increderea in ei datorita danturii, insa prin meseria pe care o practica pot sa aduca aceasta incredere inapoi, iar satisfactia este pe masura.

2. Sunt si vor fi platiti bine. Preturile la un cabinet stomatologic recunoscut sunt destul de ridicate, bineinteles, acolo sunt introduse mai multe lucruri, precum manopera medicului, pretul materialelor folosite, dar si taxele care se aplica de catre stat. Insa, cu toate acestea, un medic stomatolog bun va putea conduce ce masina doreste si isi va permite sa mearga in vacanta oriunde viseaza.

3. Va avea intotdeauna clienti. Una din marile frici ale marilor corporatii este ca vor ramane la un moment dat fara clienti, insa la un medic stomatolog nu se va intampla niciodata acest lucru, mai ales la noi, in Romania. Tara noastra a iesit, din pacate, pe ultimele locuri la un studiu care indica nivelul de folosire al pastei de dinti.

4. Medicii dentisti fac multe alte lucruri pe langa meseria lor de baza, iar un exemplu ar fi ca sunt si in rolul de psiholog. De multe ori pacientii vin cu frica de dentist iar acesta trebuie sa trateze cumva aceasta frica, abia mai apoi sa puna mana pe freza si sa inceapa lucrarea pentru care a venit respectiva persoana.

Acestea fiind spuse, daca esti in liceu si consideri ca meseria de medic stomatolog ti se potriveste, poti sa te apuci sa studiezi in detaliu, sa iti urmezi studiile si nu vei fi niciodata ingrijorat ca locul tau de munca va disparea.

Lasă un răspuns