Categories
Blogging

De ce o să țin comentariile blocate?

Sugestivă imaginea din stânga, așa-i? Ei bine principalul motiv pentru care de această dată îmi voi ține comentariile suspendate pentru o perioadă nedeterminată de timp este în principiu bazat timp.

Astfel, folosind un plugin am închis toate comentariile acestui blog, ceea ce-mi aduce atât avantaje, însă poate că mai multe dezavantaje, și vreau să vă vorbesc și vouă puțin despre lucrul acesta înainte de a începe o lungă călătorie cu acest site.

Când acest site a fost online în trecut, mă confruntam cu o reală problemă ce-mi dădea dureri de cap, literalmente. Primeam o mulțime de comentarii de tip Spam și trebuia să le șterg manual, ceea ce nu-i deloc ușor. Închipuiți-vă cum este să primești cel puțin 100 de astfel de comentarii în fiecare zi.

Știu că există plugin-uri în acest sens, însă tot se strecoară printre ele aceste comentarii, ba mai mult decât atât, uneori comentariile “pe bune” ajung și ele în Spam datorită pluginurilor, așa că am decis să le închid de tot.

Deși singurul avantaj pe care-l am este că nu mai pierd timp, dezavantajele sunt și mai mari. Astfel, având în vedere că majoritatea articolelor viitoare vor aduce un trafic cât de cât semnificativ din motoarele de căutare, la multe dintre ele, cititorii vor dori să lase fie o completare, o plângere, o părere într-un cuvânt, iar ei nu vor putea.

Astfel se pierde completarea articolului, se pierde conținut livrat de cititori pentru alți cititori, iar lucrul ăsta nu-mi face bine deloc. Și conștient fiind de acest lucru, continui totuși să le țin închise pentru o perioadă de timp, asta până când o să văd primele mail-uri pe care o să le primesc folosind formularul de contact.

Așa că, cea mai simplă metodă de a lua legătura cu mine în acest moment este prin a-mi trimite un mesaj folosind pagina de contact, însă vreau să completați adresa voastră de mail reală, astfel încât să vă pot răspunde. Și promit că o să răspund tuturor mail-urilor în maxim 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *