De ce nu mai avem somn de calitate în zilele noastre

Nevoile oamenilor sunt intotdeauna diferite, bineinteles, daca le eliminam pe cele care sunt fundamentale pentru fiecare dintre noi, cum ar fi nevoia de aparare, hrana sau locuinta. Insa, atunci cand vine vorba de somn, fiecare suntem diferiti, insa un lucru este sigur, lipsa acestuia este extrem de daunatoare pentru organism.

Stim cu totii ca ar trebui sa dormim in medie intre 7 si 9 ore pe noapte, insa de multe ori uitam de acest aspect, pierdem noptile prin oras, nu ne punem la somn pana nu terminam un proiect important, iar destul de des in ultima perioada, asteptam sa vizionam un sezon intreg din serialul preferat. Pe langa faptul ca ne vom simti groaznic a doua zi la scoala sau serviciu, corpul nostru poate suferi, iar lipsa somnului pe o perioada mai lunga de timp se poate asocia cu niste boli destul de cunoscute pentru noi, cum ar fi, de exemplu, bolile cardiovasculare, diabetul, obezitatea sau depresia.

Somnul este precum incarcatorul telefoanelor noastre inteligente, daca nu dormim suficient, vom fi precum telefoanele noastre, inutile la un moment dat. Problema somnului nu era asa raspandita la nivel mondial, insa acum, o data cu expansiunea continua a tehnologiei, oamenii au inceput sa traiasca doua vieti, cea virtuala si cea reala. Acum, dupa ce terminam rapid lucrurile din viata reala, revenim la cea virtuala, iar acolo petrecem mult timp cu prietenii nostri online, ne jucam, socializam si asa mai departe. Aceste caracteristici le au doar oamenii care traiesc aceste timpuri, iar acest lucru este datorat din pricina faptului ca persoanele care au trait inaintea erei noastre aveau de trait doar o singura viata.

Practic, vietile oamenilor erau mult mai simple fata de vietile noastre. Acestia mergeau la munca, se intorceau, se ocupau de treburile gospodaresti si petreceau timp cu familia. Aceleasi lucruri le facem si noi acum, insa dupa ce le terminam, incepem sa traim ce-a de a doua viata, cea virtuala, pe cand, semenii nostri care au trait acum cativa zeci de ani se puneau la culcare pentru ca oricum era intuneric afara si nu aveau o alternativa mai buna, practic beneficiau de toate calitatile somnului.

Lasă un răspuns