Categories
Personale

De ce am luat un credit

In principiu, niciodata nu am fost de acord cu ideea de a lua un credit de nevoi personale, insa parerea mea s-a schimbat in momentul in care am avut cu adevarat nevoie de un imprumut si a trebuit sa ”ma impac” cu asta.

In ultimii ani, dupa ce am fost nevoit sa apelez la imprumuturi rapide nebancare, am invatat sa imi administrez mult mai corect banii si sa pun deoparte o suma in fiecare luna.

Asta ma ajuta sa stau mai linistit, stiind ca e foarte posibil sa pot rezolva o problema ce necesita bani folosindu-ma de propriile economii, nu de banii obtinuti in urma unui imprumut.

Inainte de a ma lovi cu capul de pragul de sus, cum zice o vorba din batrani, eram foarte neglijent la capitolul finante. Nu imi calculam niciodata banii si nu ma gandeam prea mult inainte sa arunc sume pe niste obiecte de care nici macar nu aveam nevoie.

Asa am ajuns in situatia in care credit pentru imm era singura mea salvare pe plan financiar. Din cauza cheltuielilor haotice si a faptului ca ma bazam ca salariul bun se va mentine la nivelul asta pentru tot restul vietii, am ajus in punctul in care sa nu am nici un ban pus deoparte chiar in momentul in care a venit criza.

Din fericire, am reusit sa trec peste problemele aparute atunci desi nu au fost deloc putine. Creditul chiar m-a ajutat, dar daca nu m-as fi trezit la timp (imediat dupa primele rate platite) probabil nu as fi reusit sa-l duc la bun sfarsit fara o multime de penalizari si dobanzi pentru plata intarziata.

Mi-am dat seama intr-un final ca a-ti cheltui banii aiurea si a nu face economii este foarte daunator pe termen lung si te aduce in situatia in care vei face un credit chiar de la prima problema care apare si care necesita bani pentru a fi rezolvata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *