Cum să reducem durerea articulară

Artrita apare odata cu inaintarea in varsta iar durerea, din pacate, va dura pe tot parcursul vietii care a mai ramas. Insa, cu toate acestea exista cateva metode prin care putem reduce durerea provocata de artrita, fara a fi nevoie sa ne indopam cu medicamente, somnifere sau analgezice.

In primul rand, toata viata trebuie sa avem grija la articulatii si sa le protejam. Cu toate ca la momentul actual nu prezinta simptome de durere, pentru a nu avea si mai multe probleme si dureri trebuie sa gandim in perspecitva si sa punem la un efort cat mai mic articulatiile noastre. De aceea, chiar si atunci cand tineti o carte in mana trebuie sa fiti mai atenti, in loc sa o tineti doar cu degetele, mai bine o sprijiniti pe palma, punand un efort mai mic pe articulatii.

Exercitiul, de asemenea, poate fi o unealta potrivita pentru mentinerea durerii articulare la un nivel minim. Pe langa, sportul in sine poate sa va ofere mai multa energie de care sa va bucurati impreuna cu familia, dar mai mult ca sigur, va va schimba starea de spirit. Ciclismul, inotul, mersul pe jos sau antrenamentele cu niste greutati reduse, realizate de cateva ori pe saptamana pot aduce niste beneficii extraordinare pentru organism. Totodata, trebuie sa evitati pe cat posibil greutatile grele, iar exercitiile sa nu fie foarte complexe pentru a nu facilita aparitia durerii. De asemenea, nu trebuie sa faceti exercitii sau sa depuneti efort atunci cand articulatiile sunt inflamate, daca simtiti durere la nivelul articulatilor, cel mai bine ar fi sa luati o pauza si sa reveniti mai tarizu.

Nu in ultimul rand, pentru o sanatate articulara cat mai buna, recomandat ar fi sa va menajati pe cat posibil articulatiile, sa nu depuneti efort ridicat, iar atunci cand simiti ca nu mai puteti sa luati o pauza. De asemenea, gurile rele spun ca intinderea articulatiilor ne fac rau, insa din potriva, prin aceste intinderi reducem presiunea din articulatii, iar sentimentul de dupa va fi unul placut si de usurare. Durerile articulare, alaturi de cele dentare sunt pe primele locuri ca si nivel de durere, de aceea trebuie sa fim foarte atenti cu ele de-a lungul vietii.

Lasă un răspuns