Cum să concepeți un copil sănătos

Concepția este cunoscută după o fertilizare a unui ou. Pentru a concepe un copil sanatos, trebuie să vă pregătiți în mod corespunzător. În primul rând, se referă la o femeie, deoarece din multe puncte de vedere, aceasta este responsabila pentru procreare.

Teste necesare înainte de concepție

Cu câteva luni înainte de presupusa concepție, este necesar să se efectueze un test de sânge pentru infecțiile intrauterine, inclusiv chlamydia, ureaplasma, mycoplasma, toxoplasma, citomegalovirus și, de asemenea, hepatita B și C, sifilis (testul Wasserman), rubeola, HIV (virusul imunodeficienței umane), herpesul de tip 1 și cel de tipul al doilea.

Infecțiile intrauterine sunt adesea denominate prin abrevierea “TORCH”, în care fiecare dintre litere implică o infecție specifică:

“T” – toxoplasmoza.

“O” (din engleza: others) – (aceasta includ ureaplasma, mycoplasma, hepatita, sifilis, candidoză, streptococi, precum și alte infecții microbiene și virale).

“R” – rubeola.

“C” – citomegalovirus.

“H” – herpes.

De asemenea, cu câteva luni înainte de concepție, ambii soți trebuie să fie supuși în mod necesar fluorografiei (FLG) pentru a diagnostica tuberculoza, a verifica hormonii tiroidieni și a se duce la diferite consulturi pentru a se stii starea lor generală de sănătate.

In prezent, patologiile glandei tiroide sunt destul de comune. Mai mult de zece la suta dintre femeile care se pregatesc pentru a deveni mame prezinta probleme cu glanda tiroida. În cazul unui test timpuriu pentru anticorpii pentru hormonii tiroidieni, medicul va fi mai ușor să ajusteze doza necesară de hormoni la debutul sarcinii.

Femeile care decid să nască după varsta de patruzeci de ani trebuie în mod necesar să facă o examinare completă, inclusiv o vizită la un cardiolog, un pulmonolog, un oftalmolog și un endocrinolog. Dacă o femeie trece testele timp, atunci ea nu este obligată să le faca din nou după apariția sarcinii.

Nutritia

Dacă cuplul a abordat serios problema nașterii, trebuie să ajusteze alimentele consumate. După cum știți, în cazul în care există o lipsă a oricăror componente din organism, activitatea organelor și a sistemelor poate fi întreruptă. De exemplu, la femeile care stau mult timp pe diete stricte, menstruatia poate inceta, respectiv, conceperea unui copil devine imposibila.

Cu toate acestea, rația de alimente consumate ar trebui monitorizată nu numai de către o femeie, ci și de un bărbat. La urma urmei, alimentele afectează în multe feluri calitatea spermei masculine. Este necesar să se mănânce rațional, produse de înaltă calitate. În cazul în care organismul funcționează corect, atunci problemele legate de sarcină nu apar deseori.

Femeile în plus față de vitamine și minerale trebuie să acorde atenție prezenței în dietă a acidului folic (sau a vitaminei B9), care este implicată în creșterea, divizarea, reproducerea celulelor. Acidul folic este conținut în verdeturi, inclusiv salată, patrunjel și leguminoase precum mazăre verde, fasole.

Calitatea spermei la bărbați este influențată de un element cum ar fi zincul, care este implicat în producerea de hormoni sexuali masculini, precum și vitamina B12 și vitamina E.

  • Fructele de mare, carnea, ficatul, pâinea și cerealele sunt bogate în zinc. Aceste produse ar trebui să fie prezente în dieta bărbaților aproape în fiecare zi.
  • Vitamina B12 se găsește în principal în produsele de origine animală.
  • Vitamina E este prezentă în cantități suficiente în nuci, ulei de floarea-soarelui. Puteți folosi două linguri de ulei vegetal și o mână (douăzeci până la treizeci de grame) de nuci pe zi.

În plus, este important ca si componentele derivate din nutriția adecvată să fie absorbite de organism. Absorbția lor depinde de starea intestinului. Menținerea unei flori intestinale sănătoase este imperativă atât pentru femei, cât și pentru bărbați. În acest caz, este util să consumati iaurturi naturale, precum și legume și fructe.

Conceperea copilului și greutatea în exces

Trebuie reamintit faptul că excesul de greutate sau obezitatea au un impact negativ asupra întregului proces reproductiv. Țesutul adipos este un producător de hormoni care poate întrerupe concepția normală a copilului și a sarcinii. În această privință, este important să acordați atenție greutății dvs.

Există greutate în plus?

Există formule speciale pentru calcularea greutății dorite. Puteți folosi unul dintre cele mai simple formule. Pentru a face acest lucru, trebuie să reduceti cu o sută de la înălțimea în centimetri. Valoarea rezultată va fi o greutate aproximativă dorită. De exemplu, pentru o femeie de 160 de centimetri înălțime, greutatea dorită este de 60 de kilograme. Se recomanda ca reducerea greutatii să nu se facă brusc, ci treptat. Mentineti noua greutate in limite timp de șase luni și numai după aceea puteți începe să rămâneți gravidă.

Activități sportive

Activitatea fizică aleasă în mod corespunzător vă permite să vă întăriți corpul și să păstrați o figură atractivă. Cea mai bună opțiune este să mergeti la piscina pentru înot. Desigur, fitness-ul poate fi practicat, dar este mai bine să excludeti exercițiile cu greutăți, precum gantere, discuri etc.

Asanele de baza din yoga au un efect tonic asupra corpului, vă permit să eliberați stresul si, în general, au un efect pozitiv asupra concepției unui copil.

De multe ori femeile acordă o atenție deosebită exercițiilor pentru abdomen. Cu toate acestea, încărcarea prea mare asupra mușchilor abdominali crește presiunea intraabdominală, care poate provoca apariția unei astfel de boli, ca venele varicoase ale bazinului mic. Prin urmare, trebuie să fiti foarte atente.

Pentru a concepe un copil sănătos, nu aveți nevoie de multe lucruri. Principalul lucru este să aderați la un stil de viață sănătos și să consultați în timp util medicul pentru examinările preventive.

Lasă un răspuns