Categories
Tehnologie

Cum să alegeți o tabletă – Tips and Tricks

În acest articol vă vom spune cum să alegeți o tabletă care nu este scumpă, dar bună și de înaltă calitate. Articolul conține recomandări și sfaturi pentru alegerea unei tablete care să aibă cea mai bună performanță la cel mai mic cost. Din acest motiv, articolul nu se uită la produsele Apple (iPad), deoarece este dificil să considerăm o astfel de achiziție ca fiind profitabilă.

Ce tableta este mai buna?

Când alegeți o tabletă, principalul lucru care ne intereseaza este folosinta ei:

  • tabletă pentru lucru;
  • tableta pentru divertisment și jocuri, navigarea pe Internet, vizionarea de videoclipuri și ascultarea de muzică;
  • tableta pentru copil.

Cea mai buna tableta va fi cea care se potrivește specificațiilor și prețului dvs. Atunci când decideți ce tabletă este mai bine să cumpărați, nu ar trebui să urmăriți doar noutățile și să plătiți foarte mult doar pentru ca este la modă.

Cum să alegi o tabletă pentru un copil?

Alegerea unei tablete pentru un copil depinde de vârsta acestuia. Pentru copiii mai mici, puteți alege un model cu un ecran mai mare, dar fără acces la Internet prin intermediul unei cartele SIM. Accesul la internet prin WiFi pentru un copil poate fi limitat din setările tabletei sau routerului. Pe ea se pot viziona desene animate și filme pentru copii, jocuri diferite, inclusiv jocuri educaționale.

Ce caracteristici ar trebui sa aiba tableta?

Alegerea dimensiunii ecranului tabletei depinde de nevoile și dorințele viitorului proprietar. Unii pot sa-si doreasca ca tableta să fie compactă, ușoară și să nu aiba mult spațiu, astfel încât să poată fi transportată cu usurinta, in timp ce altii preferă o tabletă cu un ecran mai mare, pentru jocuri și divertisment. Merită să vă amintiți că dimensiunea ecranului depinde de costul tabletei, cu cât ecranul este mai mare, cu atât este mai scumpa.

Carcteristicile ecranului

O caracteristică importantă a tabletei sunt caracteristicile ecranului. Atunci când alegeți o tabletă pentru tine, și mai ales pentru un copil, nu ar trebui să economisiți la ecran. Este mai bine să alegeți o rezoluție a ecranului de cel puțin 1280 x 720 sau aproape de aceasta. Nu cumpărați un ecran TN-TFT, este mai bine să cumpărați o tableta cu ecran IPS (TFT-IPS). Ecranul IPS este mult mai bun în contrast, claritate și calitatea imaginii Cu un buget limitat pentru cumpărare, este mai bine să cumpărați o tableta cu opțiuni mai slabe, dar cu un ecran bun.

Sistemul de operare

Alegerea este între tabletele cu sistemele de operare Android și Windows. Tabletele cu Android sunt populare și sunt folosite pentru jocuri și divertisment, pentru navigarea pe Internet. Pentru lucru, o soluție bună este o tabletă cu sistem de operare Windows, unde puteți instala programele obișnuite necesare. Dacă aveți porturile necesare pe tabletă, puteți atașa o tastatură și un mouse și chiar un monitor. Pe unele tablete sunt instalate ambele sisteme de operare, care sunt încărcate la rândul lor la alegerea utilizatorului. Ambele sisteme de operare vă permit să utilizați tableta pentru lucru și divertisment, iar alegerea sistemului de operare este determinată de preferința proprietarului tabletei.

Procesorul tabletei si porturile comunicații

Pentru ca tableta să fie utilizată pentru divertisment, este mai bine ca procesorul instalat să vă permită să redați video în calitate de 720p și chiar 1080p. În caracteristicile tabletei, aceste informații ar trebui să fie conținute. Aproape toate tabletele moderne îndeplinesc aceste cerințe.

Ei bine, dacă tableta are un port USB sau mai multe, vă va permite să conectați un mouse, o tastatură și alte dispozitive. Unele tablete au un port HDMI care vă permite să conectați tableta la un televizor sau la un monitor (dacă există o intrare corespunzătoare) și să scoateți imaginea de pe tabletă pe ecranul mare al acestor dispozitive. Acum există soluții pentru transmiterea wireless de la un laptop la un televizor și un monitor. Un astfel de echipament este încă destul de costisitor.

Toate tabletele au capacitatea de a se conecta la Internet printr-o rețea wireless Wi-Fi. În cazul în care există internet wireless la domiciliu, puteți conecta tableta la aceasta fără probleme.

Dacă aveți nevoie să vă conectați la Internet în alte locuri, trebuie să cumpărați o tabletă care să se poată conecta la Internet printr-o cartelă SIM a operatorilor de telefonie mobilă. Tableta ar trebui să susțină comunicații mobile 3G și o tehnologie mai rapidă și mai modernă precum 4G LTE.

Alte sfaturi și trucuri la alegerea unei tablete

Dacă intenționați să utilizați frecvent tableta în afara casei, ar trebui să acordați atenție capacității bateriei. Cu cât capacitatea este mai mare, cu atât mai mult va funcționa tableta fără încărcare.

De unde să cumpărați o tabletă bună care nu este costisitoare

Atunci când alegeți o tableta buna, nu prea scumpa, merită să vă amintiți că modelele de la producătorii bine-cunoscuți sunt mai scumpe decât modelele de la producătorii mai puțin populari cu aceleași caracteristici. Este mai profitabil să cumperi o tabletă din magazinele online, acolo prețurile sunt mai mici decât în magazinele offline.

Când alegeți o tabletă, puteți folosi Emag, Pc Garage, precum si alte site-uri de genul, in care puteti sa setați caracteristicile tabletei necesare și selectați modelul adecvat care se potrivește prețului și altor caracteristici. Când este selectata o tableta, trebuie să citiți recenziile clienților și recenziile acestui model pe diferite site-uri și forumuri înainte de a o achiziționa.

Cumparaturi placute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *