Categories
Turism

Cum putem beneficia de bilete ieftine de avion

Numărul rutelor aeriene interne din România cresc periodic. Se măresc şi rutele internaţionale astfel încât există premisa ca de anul viitor românii să prefere să meargă cu avionul decât cu trenul, deoarece preţul poate fi uneori chiar mai mic, iar călătoria este de fiecare dată mai scurtă.

Fie că vorbim de curse interne sau internaţionale, există anumite „secrete” prin care ne putem cumpără un bilet mai ieftin cu până la 30%, fără a vorbi de reducerile ocazionale aplicate de companiile aeriene.

O parte dintre aceste secrete le ştiaţi deja. Voi începe cu unul la care v-aţi gândit probabil mai puţin. Mulţi dintre pasageri obişnuiesc să urmărească site-urile prin care pot cumpăra bilete, fără a ştii că astfel pot cădea într-o capcană.

Dacă aţi observat că există tarife diferite la aceeaşi cursă pe două site-uri diferite, atunci cel mai probabil un site nu afişează taxele şi comisioanele, care uneori pot fi mai mari decât preţul biletului în sine.

Regula de bază e că atunci când vă cumpăraţi biletul de avion să vă interesaţi de toate taxele şi comisioanele practicate de compania în cauză. De exemplu, puteţi cumpăra un bilet la 45 de euro, însă compania aplică o taxă de 50 de euro pentru depăşirea greutăţii maxime a bagajului. Vă veţi trezi că veţi plăti pentru călătorie 95 de euro, de două ori mai mult decât v-aţi gândit atunci când aţi cumpărat biletul.

Pentru a beneficia de bilete mai ieftine, e indicat să vă rezervaţi biletul cu cel puţin o lună şi jumătate înainte de a călătorii. Dacă plecaţi în vacanţă nu trebuie să uitaţi că un bilet cumpărat printr-o agenţie de turism este de regulă cu câteva procente mai ieftin decât cel cumpărate de la compania aeriană.

Căutaţi cursele din mijlocul săptămânii şi evitaţile pe cele din week-end. Trebuie să evitaţi perioadele aglomerate. De exemplu dacă vreţi să mergeţi într-un anumit oraş e bine să evitaţi perioada în care în localitatea respectivă are loc un eveniment important.

Un bilet cumpărat pentru ziua de marţi e mai ieftin cu aproximativ zece la suta decât unul cumpărat pentru ziua de sâmbătă. De asemenea, uneori un bilet cumpărat pentru dimineaţa foarte devreme este mai ieftin decât unul cumpărat pentru o oră decentă. Cele mai ieftine bilete sunt de regulă cele pentru lunile octombrie, noiembrie şi februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *