Categories
Tehnologie

Cum ne-au schimbat telefoanele inteligente viata

Telefoanele inteligente sunt poate cele mai revolutionare dispozitive din viata noastra. Le avem cu noi de mai bine de 10 ani, iar in toata aceasta perioada s-au dezvoltat continuu iar in momentul de fata nu mai putem renunta la ele. De la elevi pana la pensionari, toata lumea detine un telefon mobil, iar marea majoritate dintre ele sunt si inteligente.

Multi nici nu isi mai aduc aminte cum era lumea fara aceste telefoane, dar va fac o mica lista cu cateva lucruri prin care telefoanele inteligente ne-au schimbat vietile:

1. Nu te mai poti pierde. S-au facut atat de multe progrese tehnologice astfel incat fiecare telefon se poate conecta instant la un satelit si sa fie localizat pe harta. Fie ca mergi pe drumurile din Romania sau strainatate, este aproape imposibil sa te mai pierzi.

2. Telefoanele inteligente au devenit, de asemenea, bune pentru foarte multe lucruri, fiind foarte practice. Sa enumeram doar cateva din lucrurile care sunt incorporate in telefonul nostru inteligent: camera foto, camera video, sistem GPS, lanterna, calculator, reportofon, agenda, portofel electronic, mijloc de comunicare prin internet si multe altele. Practic putem face atat de multe lucruri cu telefonul incat este o zi stricata daca cumva il uitam acasa.

3. Mediul online este mult mai aproape. Daca acum cativa ani fiecare dintre noi petreceam foarte putin timp in mediul online, acum, cu telefoanele inteligente petrecem un timp net superior. Mai ales ca este si interactiv atata timp cat avem foarte multe aplicatii.

4. Ne simtim mai spionati. Un lucru rau pe care l-au adus telefoanele inteligente sunt interceptarile, insa daca esti o persoana care respecta legea si nu are nimic de ascuns nu ar trebui sa-ti faci probleme prea mari. Acum putem fi urmariti pe orice mijloc, atat pe retelele GSM, cat si pe canalele de comunicare online.

5. Nu in ultimul rand, au aparut cuvinte noi in vocabular. Poate cuvantul selfie suna cunoscut pentru toata lumea in momentul de fata, insa acum cativa ani acesta nici macar nu exista, cuvantul aparand o data cu aparitia a tot mai multe fotografii facute cu camera frontala, fotografii care trebuiai denumite intr-un anumit fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *