Categories
Modă

Criterii de selecție pentru o cravată de calitate

Daca pentru femei avem coafura sau machiajul ca fiind foarte importante, pentru barbati cravatele reprezinta una dintre cele mai importante asecte ale tinutei lor, in special atunci cand discutam despre cravata ca fiind elementul care lipseste de la o tinuta. Aceasta poate fi de mai multe tipuri, de aceea de aici incepe si dificultatea de a le lege ele putand fi gasite pe piata foarte diversificate, uneori mai mult dect ai crede.

Desi pot fi gasite diferite ghiduri sau tutoriale in ceea ce consta aceasta selectie, totusi nu sunt indeajuns. De aceea am creat si eu acest articol in care voi explica modul de selectie al unei cravate si la ce sa fii atent in momentul acestei selectii. Doresc sa mentionez si faptul ca o cravata nu are un mod de selectie foarte usor, aceasta depinzand in mod exclusiv de cateva aspecte, de aici si dificultatea de selectie a sa care uneori creeaza unele probleme.

Alegerea cravatei

Fiind unul dintre putinele accesorii pe care trebuie sa le aiba un barbat, este cu mult mai usor fata de o femeie, acestea avand dor cateva criterii pe care sa te bazezi. Ca de exemplu, materialul sau este unul foarte important. Daca tinuta este din bumbac sauin, atunci cravata in nici un caz nu trebuie sa fie sintetica, acesta fiind criteriul de baza, deoarece se va observa foarte usor acest lucru. De asemenea, acest lucru este valabil si in mod invers, si de aceea cravata trebuie sa aiba acelasi tip de material ca si camasa ca de exemplu.

Tipul tinutei, este de asemenea iarasi de o importanta foarte mare. Deoarece acestea pot veni in diferite culori si stiluri, este important sa stii cand o vei folosi si cu ce haine. Cea mai buna metoda, este sa iti achizitionezi cravate in functie de tipul camasii. In cazul in care vrei sa o folosesti pentru birou, atunci cu siguranta ai nevoie de una eleganta si colorata care sa nu iti creeze nici un fel de probleme, strict creata pentru zilele in care mergi la lucru. In schimb, daca ai nevoie de una pe care sa o porti la un eveniment, la o nunta ca de exemplu atunci una neagra si simpla este mai mult decat perfecta, aceasta fiind foarte potrivita cu aproape orice tinuta, mai putin cea colorata. Tine cont de tipul tinutei si de tipul evenimentului, acestea fiind cele mai importante doua criterii pentru care va trebui sa iti alegi propria cravata.

In alta ordinde de idei, in cazul cravatelor pe care le porti zilnic, acestea nu depind de un anumit stil anume. Le poti alege atat pe o culoare simpla si banala cat si cu diferite imprimeuri la alegere care sa atraga toate privirile sau care sa fie in functie de locul in care vei merge. O moda foarte noua consta in diferite imprimeuri cu desene animate, lucru care este tot mai cunoscut, si bineinteles doar la tinutele de zi cu zi, acestea oferindu-ti o putere de alegere foarte mare si dependenta de alegerea ta personala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *