Categories
Sănătate

Ce facem cu petele maronii de pe faţă

Petele de pe faţă sunt determinate, în primul rând, de conţinutul de melanina din piele, pete ce se pot accentua din cauza influenţelor exterioare sau din cauza predispoziţiei genetice.

Melanina este un pigment organic ce se află în piele, păr şi chiar în iris, dând nuanţa acestora. Pigmentul din piele, la expuerea la soare, îşi accentuează intensitatea, determinând şi petele inestetice care le deranjează atât de mult pe femei. De cele mai multe ori, ele apar dacă nu ne protejăm cu o cremă cu un factor de protecţie suficient de mare (pentru faţă – 50) sau facem exces prin expunerea la soare.

Petele pot apărea şi în perioada sarcinii, din cauza schimbărilor care au loc în corp în această perioadă specială a vieţii. Totuşi, nu toate graviduţele au pete pe faţă, există şi superstiţia că dacă faţa se pătează în această perioadă, copilul este fată. De cele mai multe ori, acest tip de pete dispar la scurt timp după naştere.

Aceste pete pot fi semne ale îmbătrânirii sau ale dereglărilor hrmonale din cauza medicamentelor pe care vi le administraţi (chiar din cauza anticoncepţionalelor). În acest ultim caz, cel mai recomandat este să mergi la un medic dermatolog pentru a-ţi prescrie tratamentul medicamentos cel mai potrivit situaţiei tale.

În cazul în care este vorba de o afecţiune superficială, poţi recurge la tratamente simple pe care le poţi aplica acasă: apă de trandafiri, vitamina E, comprese cu suc de lămâie, masajul cu miere, aplicarea de ulei de măsline, masca din drojdie de bere, masca din pătrunjel, tamponarea cu suc de hrean sau cu ceapă roşie a locurilor pătate.

Evident, există o mulţime de tratamente, de creme, măşti şi loţiuni exfoliante în magazinele de cosmetice. Iar dacă eşti o fire comodă, mergi la un cosmetician bun care va găsi soluţii, peelinguri, în funcţie de pielea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *