Categories
Personale

Auto-Plagiatul Te Poate Costa

Auto-plagiatul poate suna ca un oximoron, dar in realitate el poate ucide topul tau de cautare, si iti poate supune la risc reputatia de scriitor. Auto-plagiatul se intampla atunci cand folosesti continut identic sau similar dintr-un alt post si il incorporezi in continut nou, fara o atribuire corecta.

Din moment ce tu ai creat continutul original, cum iti poate distruge reputatia? E un raspuns usor. Oamenii care au citit continutul tau vor incepe sa vada un model de rescriere, folosind diferite cuvinte si fraze pentru a-l face sa para unic. Nu vei arata ca o autoritate pe acest subiect si este posibil sa fii considerat un hack de marketing, mai degraba decat un profesionist.

Atunci cand cineva citeste o lucrare, merge pe ipoteza ca aceasta este originala si noua. Reciclarea implica un element de inselaciune. Acesta este momentul in care reputatia ta intra in joc. Daca doresti sa oferi oamenilor un motiv pentru a citi continutul tau, rescrierea nu este cu siguranta un lucru din care vrei sa faci un obicei. In timp ce nu este nimic in neregula cu faptul ca vrei sa citezi din posturile anterioare, asigura-te ca oamenii stiu ca vrei sa faci acest lucru, pentru a nu parea ca vrei sa-i inseli.

Google utilizeaza ceea ce este cunoscut sub numele de indexare semantica latenta, sau LSI. Atunci cand cauti un termen sau o expresie in Google, vei vedea cuvintele evidentiate in descrierea rezultatelor. Ele nu sunt toate la fel cu termenul de cautare, dar foarte asemanatoare. Acest lucru se datoreaza faptului ca algoritmii Google sunt programati sa recunoasca aceste cuvinte, si sa ofere continut valoros pentru utilizatori. In cazul in care nu legi sau atribui munca ta, Google ar putea crede ca incerci ca inseli sistemul, ceea ce ar fi dezastruos pentru rank-ul tau de cautare.

Trebuie sa fii atent cu modul in care scrii. Refolosirea oricarui continut iti poate crea probleme, motiv pentru care trebuie sa furnizezi mereu numele sursei. Poti folosi Copyscape si Unplag pentru a verifica continutul tau inainte de depunere. Ultimul lucru pe care il vrei este un e-mail de la editor cerandu-ti sa explici ceva ce ai scris. Copyscape iti va arata continutul duplicat, in timp ce Unplag iti arata un raport pe care il poti trimite prin email direct la editor daca este cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *