Categories
Tehnologie

Apple Recuperează Tone De Metale Prețioase Din Telefoanele Vechi

Compania a recuperat mai mult de o tona de aur de la dispozitivele Apple reciclate intr-un singur an. Compania a recuperat, de asemenea, 10,4 milioane de kilograme de otel, doua milioane de kilograme de aluminiu si 1.4 milioane de kg de cupru.

Vechile si nedoritele telefoane iPhone, iPad-urile si Mac-urile inmanate firmei Cupertino in anul 2015, au oferit metale pretioase in valoare de 28 milioane de lire.

Cantitatile mici de aur sunt adesea folosite in electronice de consum, deoarece aurul conduce bine si nu corodeaza usor.

Programul de reciclare Apple plateste in numerar pentru dispozitivele nedorite, care sunt fie deteriorate ori vechi. Suma platita pentru un telefon vechi nu este foarte mare, insa ii face pe utilizatori sa returneze ceea ce nu mai folosesc, si sa obtina o reducere la un nou dispozitiv. Aproape toate companiile de telefonie folosesc programul de Buy Back, si se pare ca accepta aproape orice smartphone functional. In Romania telefoanele vechi se platesc incepand cu 10 euro, si se accepta pana la 3 telefoane in stare buna de functionare.

Pe langa aur, Apple a recuperat si 3.000 de kilograme de argint, plus metalele mentionate mai sus.

In raportul sau anual de reciclare, Apple a scris: “Noi muncim din greu pentru a pastra dispozitivele electronice din depozite in conditii perfecte, astfel incat resursele pretioase pe care le contin sa poata fi refolosite. “Si dorim sa ne asiguram ca aceste dispozitive sunt reciclate in mod corespunzator, astfel incat acestea sa nu reprezinte o amenintare pentru sanatatea umana sau pentru mediu.”

Apple spune ca scopul lor este de a utiliza 100% din sursele regenerabile de energie pentru a alimenta facilitatiile sale din intreaga lume.

De asemenea, ei spun ca astfel ii ajuta pe furnizorii lor din China si din alta parte sa se indrepte spre utilizarea energiei curate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *