Categories
Generale

Alegerea jucăriilor potrivite pentru copiii mici

Pentru a selecta cele mai sigure si mai potrivite jucarii pentru copii de varste fragede trebuie sa aveti in vedere cateva criterii. Acestea trebuie sa fie construite la cele mai inalte standarde (sa nu fie prevazute cu parti detasabile), sa fie vopsite cu vopsea non-toxica, fara plumb, sa nu se sparga usor, si sa fie usor de curatat.

Jucariile trebuie sa intruneasca cerintele necesare de securitate. Verificati eticheta, ce trebuie sa contina instructiuni clare de utilizare. In plus, atunci cand achizitionati jucarii pentru copiii sub trei ani, asigurati-va ca nu au parti mici ce pot fi inghitite, provocand astfel sufocarea. Este important sa verificati jucariile periodic, intrucat acestea se pot deteriora si pot deveni un pericol pentru cei mici.

Pe langa siguranta, jucariile pentru copii mici trebuie sa se si potriveasca stagiului lor de dezvoltare si abilitatilor pe cale de a fi dobandite. Multe dintre obiectele din casa dumneavoastra pot deveni materiale de joaca sigure si corespunzatoare. Cutiile de carton, bolurile de plastic si alte „comori” pot fi folosite in mai multe feluri de catre cei mici. Retine-ti insa faptul ca fiecare copil se dezvolta in propriul ritm, de aceea jucariile sugerate a fi folosite la o anumita varsta, sunt foarte potrivite si pentru copiii mai mari sau mai mici.

Bebelusilor le place sa priveasca persoanele din jurul lor. In mod obisnuit, acestia prefera fetele si culorile intense. Copiii mici sunt fascinati de ceea ce pot face cu mainile si cu picioarele, sunt atrasi de sunete si intotdeauna vor incerca sa inghita lucurile. De aceea, articolele pentru bebelusi includ lucruri pe care le pot tine, suge, scutura, si care produc zgomote. Jucariile potrivite pentru ei includ copotei, papusi moi, mingii cu modele sau carti cu versuri,cantece de leagan sau povesti.

Copiii cu varste cuprinse intre 7 si 12 luni se pot misca, trecand de la rostogoliri si la statul jos la mersul de-a busilea, si eventual la mersul in picioare. Acestia isi inteleg numele si alte cuvinte comune, pot identifica parti ale corpului, pot gasi obiecte ascunse si pot pune sau scoate lucruri in si din cutii. Pentru aceasta perioada sunt recomandate jucariile cu care pot interpreta roluri precum papusile, masinutele, avioanele, trenuletele si alte vehicule; jucariile pe care le pot arunca precum bolurile de plastic, mingiile; lucruri cu care pot construi, precum blocuri de burete si cuburi de lemn; si jucariile prin care sa isi exerseze muschii principali precum mingiile mari si obiecte pe care sa le pot impinge sau trage.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *